Hypermarket Sovata, jud. Mureș
Hypermarket Sovata, jud. Mureș
Hypermarket Sovata, jud. Mureș

Hypermarket Sovata, jud. Mureș

Proiectul reprezintă o nouă investiție pe plan local a beneficiarului nostru, alături de care am dezvoltat mai multe proiecte de-a lungul timpului.

Vorbim despre o construcție amplă, cu o suprafață de 17.050 mp, care a necesitat atât lucrări de amenajare exterioară cât și construcții anexă. Cu o suprafață de vânzare de 2.800 mp, configurarea hypermarketului este alcătuită din parter plus un etaj parțial. Avand în vedere faptul că întreg complexul comercial se afla la o cotă ce este situată sub cota vecinătăților, în lungul a două laturi au fost necesare sisteme de sprijinire permanente realizate din piloți forați și ziduri de pămant armat.

Amenajarea în incintă a presupus crearea locurilor de parcare și a spațiilor verzi, dar și a căilor de acces (drumuri și trotuare), iar în cadrul proiectului au fost realizate și construcții anexă (post transformare tensiune și energie electrică, rezervor apă incendiu și container bufet servire clienți), care permit funcționarea magazinului conform normelor tehnice.

Fiind un spațiu comercial, am realizat accesul auto prin construcția unui sens giratoriu aflat pe drumul național DN13A, iar ulterior au fost create căi de acces rutier și pietonal în incinta hypermarketului.